Yemen Duyurdu: Ambargolarımıza Uymayan Gemi Batırılacak

Yemen silahlı güçleri sözcüsü Yahya Seri, Filistin'in işgal altındaki limanlarına yönelik ablukayı ihlal eden tüm gemilerin batırılacağını belirtti.


16.06.2024 15:34:46   Ortadoğu


Yemen'in silahlı güçleri tekrar, Siyonist rejimin limanlarına yönelik abluka kurallarını ihlal eden gemilerin sadece batma kaderiyle karşılaşacaklarını ilan etti.

Yemen silahlı güçleri sözcüsü yaptığı açıklamada, işgal altındaki Filistin'in işgal altındaki limanlarına yönelik ablukayı ihlal eden tüm gemilerin batırılacağını belirtti.

Açıklamada şu ifadeler yer alıyor: "Son 72 saat içerisinde ablukayı ihlal ettiği için hedef alınan gemilerin kaderi sadece batmaktır."

"Verbena" gemisi de aynı nedenle Aden Körfezi'nde hedef alındı ve birkaç füze tarafından vurulduktan sonra batıyor.

Benzer şekilde, (TUTOR) gemisi de bir savaş gemisi ve birkaç balistik füze ile hedef alındı ve batacak.

Yemen silahlı güçlerinin sözcüsüne göre, bu operasyonlar Yemen'in aziz Filistin halkının Gazze'deki dayanıklılığı ve cihatlarına olan minnettarlığı ve Kurban Bayramı vesilesiyle bu direnişçi savaşçılara adanmıştır.

Yemen silahlı güçleri, tüm şirketleri İsrail düşmanıyla işbirliği yapmanın sonuçları konusunda uyardı ve gemilerinin işgal altındaki Filistin limanlarına girişini engelleyeceğini vurguladı. 

Yemen silahlı güçleri, Yemen'in Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkının desteklenmesi amacıyla operasyonları sürdüreceklerini ve Komutan Abdul-melik Badreddin al-Husi'nin emirlerini yerine getirmeye devam edeceklerini belirtti.

İhlaller durmadıkça ve Gazze halkının kuşatması kaldırılmadıkça destek operasyonlarının da durdurulmayacağı vurgulandı.

/tesnim


 
Yemen
ambargo
israil

Yorumunu Gönder

Yorumlar