Siyonist Medya: Nasrallah En İyi Ortadoğu Analisti

İsrail medyası, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın bugünkü konuşmasını ve içerdiği mesaj ve analizleri yorumlayarak, onun "İsrail meseleleri konusunda Ortadoğu'daki en iyi analist" olduğunu vurguladı.


7.08.2024 20:19:00   Ortadoğu


İsrail medyası, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın bugünkü konuşmasını ve içerdiği mesaj ve analizleri yorumladı.

Bu bağlamda İsrail Channel 12'nin Filistin meseleleri yorumcusu Ohad Hamo, "Nasrallah, İsrail meseleleri konusunda Ortadoğu'daki en iyi analist olarak kabul ediliyor ve görünen o ki bizi iyi tanıyor."

Hamo, "yarım milyar insanın onlara gerçeği açıklayabilmesi için gözünün ona dikildiğini" sözlerine ekleyerek, "bugünkü konuşmasında İsrail kamuoyuna ve Lübnan kamuoyuna da hitap etti" dedi. "Konuşmasının büyük bir kısmı Lübnan'ın içine yönelikti."

Buna karşılık İsrail Kanal 14, "Nasrallah'ın İsraillilere karşı psikolojik savaş taktikleri uygulamaya devam ettiğini" savundu.

İsrail medyası ayrıca "(Seyyid) Nasrallah'ın konuşmasına geçmişte bazen olduğu gibi bir saldırıyla başlayacağına dair bir takdir ve belirli bir korku olduğunu" ortaya çıkardı.

Nasrallah, şehit Komutan Fuad Şükür (Seyyid Muhsin) onuruna düzenlenen kutlamada yaptığı konuşmada, Hizbullah, İran ve Yemen'in İsrail işgal varlığının saldırılarına karşı vereceği tepki hakkında konuştu ve İsrail'deki gelişmelere değindi.

Hizbullah Genel Sekreteri, Hizbullah'ın yanıtının geleceğini ve sonuçları ne olursa olsun güçlü ve etkili olacağını doğruladı ve partinin "tek başına veya direniş ekseninden kapsamlı bir yanıtla yanıt verebileceği" tehdidinde bulundu.

Yetkili, "Direniş'in cesaret ve dikkatle hareket ettiğini" ve İsrail'in bir hafta boyunca beklemesinin "kuzeydeki İsrail fabrikalarının" bir saat veya yarım saat içinde yok edilebileceğini tehdit eden "cezanın bir parçası" olduğunu da sözlerine ekledi. 

Tevhidhaber

Nasrallah
Ortadoğu
Analist
İsrail Medyası

Yorumunu Gönder

Yorumlar