Güvenlik Uzmanı: Hizbullah Füzeleri Demir Kubbeyi Yok Edecek

Üst düzey eski İngiliz güvenlik uzmanı, İsrail'in Lübnan karşısındaki yenilgi dolu savaş geçmişine değinerek, "Bu kez İsrail demir kubbesi Hizbullah'ın füzeleri karşısında çökecek" dedi.


7.08.2024 18:02:00   Ortadoğu


Birçok Siyonist, Batılı ve Amerikan uzmanı, İsrail'in Lübnan Hizbullah Hareketi ile savaşın boyutları hususunda uyarılarının geldiği bir sırada, eski İngiltere istihbarat ve güvenlik üst düzey yetkilisi John Sawers, Demir Kubbe'nin zafiyetini gözler önüne serdi. 

İngiltere basınına konuşan Sawers, İsrail'in Lübnan karşısındaki yenilgi dolu savaş geçmişine değinerek,  "Bu kez İsrail demir kubbesi Hizbullah'ın füzeleri karşısında çökecek" vurgusunda bulundu. 

Sawers "Demir Kubbe, Hizbullah'ın kocaman düzeyde fırlatılacak füzeleri karşısında yok olma tehlikesine maruz kalacak, bu da İsrail'i zararlı çıkaracak" dedi. 

Bu eski İngiliz yetkili, İsmail Haniye suikastının Netanyahu'nun ateşkese ve esir takasına yanaşmak istemediğini, esirlerin onun stratejisinde hiçbir yere sahip olmadığını gösterdiğini de belirtti. 

 Sawers, bölgede çatışmaların tırmanması halinde, İsrail'in Amerika'yı da savaşa sürükleyeceğini, bunun da Amerika içinde de ihtilaflara yol açacağını vurguladı. 

Bu röportajında İsrail'in direnişin tepkisini beklediğini belirten İngiliz uzman, Hayfa'daki hayati merkezlerin sabırsızlıkla Hizbullah'ın da saldırılarını beklediğini geniş çaplı bir füzeli saldırı için hazırlıkların yapıldığını sözlerine ekledi. 

 

Hizbullah
füze
demir kubbe
İsrail

Yorumunu Gönder

Yorumlar