Filistinlilere İşkence ve Tecavüz Bir Kez Daha Belgelendi!

İnsan hakları kuruluşu B'Tselem, rejim hapishanelerinde tutsak olan Filistinlilere yönelik işkence ve kötü muameleyi belgeledi.


7.08.2024 18:16:00   Ortadoğu


 İsrailli-Filistinli insan hakları kuruluşu B'Tselem'in yeni raporu, Gazze savaşının başlamasından bu yana Siyonist rejim tarafından tutsak tutulan Filistinlilerin yaşadığı işkence ve kötü muameleyi ortaya koydu.

Eski 55 tutuklunun ifadeleri işkence, cinsel istismar, fiziksel şiddet, açlık ve tıbbi tedavinin reddedilmesi gibi uygulamaları gözler önüne serdi.

Haaretz gazetesinin aktardığına göre rapor, sistematik bir istismar politikası izlendiğini ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir döneminde cezaevlerinin fiilen işkence kamplarına dönüştüğünü öne sürüyor.

B'Tselem'e göre, tutsakların birçoğu keyfi bir şekilde tutuldu ve daha sonra serbest bırakıldı.

Raporda, Ketziot Cezaevi'ndeki bir tutsağın gardiyanlar tarafından havuçla cinsel saldırıya uğradığını ve diğerlerinin olayı kayda aldığını anlatması gibi önemli tanıklıklar ağır ihlallere dikkat çekiyor.

Diğer mahkumlar da acımasızca dövüldüklerini, çıplak kalmaya zorlandıklarını ve psikolojik işkence gördüklerini anlattı.

Bunun yanı sıra raporda, tıbbi bakımın engellenmesi ve bir mahkumun tedavi eksikliği nedeniyle bacağının kesilmesi ya da ölüm arasında seçim yapmak zorunda kalması da ayrıntılara yer verildi.

Birçok tutsak aşırı kalabalık, yetersiz gıda, sağlıksız koşullar ve uyku yoksunluğundan bahsetti.

İsrail ordusu ve İsrail Ceza İnfaz Kurumu, söz konusu iddiaları inkar etti.

Siyonist rejim ordusu, yasal çerçeveler dahilinde faaliyet gösterdiğini ve suistimal iddialarını soruşturduğunu ileri sürerken, Ceza İnfaz Kurumu mahkumların haklarının korunduğunu ve koşulların güvenlik tedbirlerinin bir parçası olarak sıkılaştırıldığını iddia etti.

YDH

 

Filistin
işkence
tecavüz

Yorumunu Gönder

Yorumlar