Devrim Muhafızları Komutanı:Siyonistler Sağlam Bir Cevap Alacaklar

İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Gazeteciler Gününü kutlama töreninde önemli açıklamalarda bulundu.


6.08.2024 15:35:00   Ortadoğu


İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, "Siyonistler başka topraklarda devrimci, mücadeleci ve özgürlükçü bir lidere suikast düzenleyerek, bekaları için yeni kapılar aralayacaklarını düşündüler" hatırlatmasında bulundu.

Tesnim’in haberine göre, Korgeneral Hüseyin Selami, Gazeteciler Gününü kutlama töreninde yaptığı konuşmada, Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Haniye'nin şehit olması nedeniyle başsağlığı dileyerek şunları söyledi: "Bugün dünyada olayların stratejilerin önüne geçtiğini ve bu durumun yaygınlaştığını görmekteyiz."

Selami, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün bazı olayların birden bire meydana geldiğini ve güçlerin bu olayları kontrol altına almak için stratejiler geliştirmek zorunda kaldığı bir dönemde yaşıyoruz. İçinde yaşadığımız dünya, olayların kaos yarattığı bir dünyadır."

General Selami, "Dünya bazen medya savaşları ve anlatımlar dünyası olarak tanımlanıyor çünkü günümüz dünyasında kelimeler güçlüdür, bu yüzyıl mesafelerin yok olduğu bir yüzyıldır" dedi.

İran Devrim Muhafızları Komutanı, savaş alanının fiziksel coğrafyadan zihinselliğe kaydığını ve insanların zihniyetlerinin günümüz savaşlarının esas konusu olduğunu vurgulayarak, "Görüşler ve sosyal düşünceler, modern insan hayatını şekillendiren temel unsurlardır, kim daha iyi bir imaj oluşturabilirse başarılı olur" diye belirtti.

General Selami, "Gerçekleri tekrarlayarak tekrar tekrar dile getirerek, dost ile düşmanı ayırt edebiliriz. Bu yüzden gazeteciler, yalanlarla mücadele edebilmek için medya senaryoları oluşturmalıdır. Dünyada zaten bilgi akışı çabalarının büyük bir kısmı, gerçek dünyada var olmayan yalanları üretmek içindir" şeklinde konuştu.

General Selami, Batı dünyasında sunulan kavramlar ile gerçeklerin örtüşmediğini belirterek, "Zihni inşa etmek, bir toplumun en önemli unsurudur. Bir toplumun zihnini tahrip etmek, karşılaştığı en tehlikeli tehdittir. Düşman, bizi kendi inançlarımıza dair şüpheye düşürmeye çalışıyor ve bu, yeni bir savaş yöntemidir" dedi.

General Selami, gazeteciliğin topluma gerçeklerle yalanları ayırt etme gücü kazandırmak olduğunu vurguladı ve "Siyasi ve sosyal körlük, toplumu tehdit eden tehlikelerden biridir. Güçlü bir toplum, doğruyu görebilen ve siyasi anlayışa sahip bir toplumdur." dedi.

General Selami, Siyonist rejimin Suriye'deki büyükelçiliğe yapılan saldırı ile beklenmedik bir olayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek "Gazeteciliğin, taktiksel bir olayı stratejik etkileri olan bir konuya dönüştürebildiğini" vurguladı.

General Selami, İranlı komutanlardan Şehit Zahedi'nin şehadetine de değinerek "Şehit Zahidi'nin şehadeti, bizi gerçek vaatlere yönlendirdi; bu olay, çatışmaların tırmanmasına neden olabilirdi.Gerçek vaat operasyonu sonrası, Cumhurbaşkanı ve seçimler konu ile karşılaştık, ardından İsmail Haniye'nin şehadeti olayına geldik" diye ekledi.

General Selami, gazetecilerin bu olayları birleştirip düşmanın siyasi mantığını çıkarabileceklerini ve "bu işi yapabilen ve topluma siyasi görüş kazandıran kişilerin gerçek gazeteciler olduğunu" söyledi.

General Selami, "Siyonist rejim terör kucağında doğmuştur ve bir ulusun temel unsurlarına sahip değildir. Bu rejim, etrafında bir ateş çemberi ve girdaplar yaratmış ve bir ulusun nükleer enerjiye erişimini engellemeye çalışırken, bir devrimci lideri öldürmenin kendi bekası için başarı getireceğini sanmıştır" dedi.

Selami, ancak bu girdapların Siyonistleri  içine gömeceğini ve bir gün sert bir yanıt aldıklarında hata yaptıklarını anlayacaklarını, ancak bu yanıtın boyutlarının belirsizliğini koruduğunu sözlerine ekledi.

General Selami, gazetecilerin Filistin milletine dayatılan zulmün duyurulmasındaki rolüne de vurgu yaparak, gazetecilerin olmaması halinde bu zulmün ve suçların gömüleceğini, İslam devrimin büyüklüğünün dünyaya ispatlanamayacağını da sözlerine ekledi.

İran
Hamas
şehit
İsrail

Yorumunu Gönder

Yorumlar