Abluka Altındaki Gazze'de Yetersiz Beslenen Çocukların Sayısı 3 Kat Arttı

Gazze Şeridi'nde Siyonist İsrail ablukası sebebiyle yetersiz beslenmeden muzdarip olan çocukların sayısında 3 kat artış yaşandığı bildirildi.


8.08.2024 07:30:28   Dünya


BM Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Gazze'nin kuzeyinde yetersiz beslenen çocuk sayısının Mayıs ayından Temmuz ayına kadar 3 kat arttığını duyurdu.

Duyuru, Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq tarafından yapılan bir basın açıklaması sırasında yapıldı.

Farhan Haq brifingde Gazze'deki insani krizin derinleştiğini ve "Gazze'nin kuzeyindeki çocuklar arasında yetersiz beslenme seviyelerinde artış olduğunu" söyledi.

Farhan Haq şu ifadeleri kullandı:

"145 vakanın tespit edildiği Mayıs ayına kıyasla 650'den fazla akut yetersiz beslenme vakasının teşhis edildiği Temmuz ayında yüzde 300'den fazla bir artış kaydedildi. Bu durum erişim kısıtlamaları, temel ihtiyaç maddelerindeki eksiklikler, taze ürün ve etin sınırlı bulunabilirliği, yetersiz su ve sanitasyon hizmetleri ve yayılan hastalıklar nedeniyle meydana geldi."

Temmuz ayında Gazze'deki kanalizasyon örneklerinde çocuk felcine rastlanmış, su ve kanalizasyon altyapısı İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırıları nedeniyle ciddi şekilde zarar görmüştü.

Farhan Haq ayrıca, yardım sorunları nedeniyle insani yardım malzemeleri ulaştırmayı hedefledikleri 50 bin çocuğun sadece yüzde sekizine ulaşabildiklerini söyledi.


 
gazzeçocuk
beslenme
gazze
çocuk

Yorumunu Gönder

Yorumlar