Hizbullah: Kana Kan, Ateşe Ateş!

Netanyahu'nun Kayserya’daki evini hedef alan operasyonun sorumluluğunu üstlenen Hizbullah, “Demire demir, kana kan, ateşe ateş” diyerek, işgalci İsrail liderlerine seslendi.


20.10.2024 19:05:00   Ortadoğu


Hizbullah Medya İlişkileri Sorumlusu Muhammed Afif, Beyrut'un Güney Banliyösü'nden yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Kayserya’daki konutunu hedef alan operasyonu Lübnan İslami Direnişi'nin üstlendiğini bildirdi.

YDH'de yer alan habere göre Afif, bugün düzenlediği basın toplantısında Netanyahu'ya seslenerek şu uyarıda bulundu: “Direniş savaşçılarının gözleri üzerinizde, kulakları da sizi dinliyor. Eğer bu kez size ulaşamadıysak, aramızda günler, geceler ve savaş meydanı var.”

Lübnan'daki İslami Direniş'in kontrol ve koordinasyon sistemiyle birlikte “mükemmel durumda” olduğunu doğrulayan Afif, “Hizbullah'ın askeri ve lojistik destek hatlarının eski haline döndüğünü” de sözlerine ekledi.

Hizbullah'ın kısasa kısas eylemine atıfta bulunarak, “Demire demir, kana kan, ateşe ateş” diyerek işgalci İsrail liderlerine de seslendi.

Hizbullah yetkilisi, Direniş tarafından gerçekleştirilen operasyonların günlük oranının arttığını ve günde ortalama 25 operasyon gerçekleştirildiğini belirtti.

Afif, İsrail işgali altındaki kuzey ve orta bölgelere yönelik bombardımanın zaman içinde hem nitelik hem de nicelik olarak artan bir yoğunlukla devam edeceği sözünü verdi.

 

Hizbullah
kan
misilleme

Yorumunu Gönder

Yorumlar