Sivil Ölümlerinin Sonu Gelmiyor: Siyonistler Yine Okulu Vurdu

Siyonist İsrail güçleri, Cibaliye kampında sığınak görevi gören bir okul binasını vurması sonucu 15 kişi hayatını kaybetti.


27.09.2024 09:21:18   Dünya


Siyonist İsrail güçleri, Cibaliye kampında sığınak görevi gören bir okul binasını vurdu. 15 kişi yaşamını yitirdi. İsrail güçleri, okulun Hamas tarafından bir komuta merkezi olarak kullanıldığını söyledi.

Gazze'deki sivil savunma ve kurtarma ekipleri, İsrail'in Perşembe günü sığınak olarak kullanılan bir okul binasına düzenlediği saldırı sonucu en az 15 kişinin öldüğünü duyurdu. İsrail ordusu, Hamas'a ait bir komuta merkezinin hedef alındığını açıkladı.

Kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde yaşayan 2.4 milyon insanın büyük çoğunluğu, saldırılar nedeniyle evlerini terk ederek okullar ve hastaneler gibi kamu binalarına sığındı.

Gazze sivil savunma teşkilatı sözcüsü Mahmud Bassal, “İsrail'in, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye kampında bulunan Al-Faluja okuluna düzenlediği bombardımanın ardından, aralarında çocuk ve kadınların da olmak üzere 15 kişinin öldüğünü, bazıları ağır olmak üzere onlarca kişinin de yaralandığını” söyledi.

İsrail ordusu saldırı sonrasında açıklama yaptı. Sığınak görevi gören Al-Faluja okulunda, Hamas örgütüne ait bir komuta-kontrol merkezi olduğunu ve okul içerisindeki militanlarını hedef alan "nokta atışı" bir saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.


 
israil
sivil
okul

Yorumunu Gönder

Yorumlar