Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü'nün Sözlerini "Bizi Temsil Etmiyor" Diyerek Açıkladı

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı'nın TRT Farsça üzerinden "İran'ı rahatsız edeceğiz" açıklaması üzerine İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İran Kültür Bakanı ile telefon görüşmesi yaptı. Altun, açıklamaların Türkiye'nin yaklaşımına uymadığını belirtti.


17.10.2024 19:05:35   Güncel


İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı'nın İran'ı hedef alan açıklamalarının ardından İran Kültür Bakanı ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Altun, Türkiye ve İran arasındaki dostluğu teyit etti.

Fahrettin Altun, görüşmede Türk hükümetinin istikrarlı yaklaşımının, İran İslam Cumhuriyeti milleti ve hükümetiyle mevcut tüm alanlarda dostluğu güçlendirmek ve ilişkileri artırmak olduğunu belirterek “Buna aykırı hiçbir sözün, Türkiye Cumhurbaşkanı ve hükümetinin düşünce tarzıyla ve yaklaşımıyla hiçbir ilgisi yoktur” dedi.

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, TRT Farsça’nın kurulacağını “İran’ı rahatsız etmek zorundayız” sözleriyle duyurmuştu. Sobacı’nın bu ifadeleri, İran’ın İsrail’le de facto olarak savaştığı bir dönemde vatandaşlar ve siyasiler tarafından “ihanet” olarak yorumlanmıştı. Yapılan değerlendirmelerde bu ifadelerin " ABD ve İsrail'e göz kırpmak" anlamına geldiği belirtilmişti.



 
Fahrettin Altun
Zahid Sobacı
İran
TRT Farsça

Yorumunu Gönder

Yorumlar