ABD İkinci İsrail'i Hazırlıyor: Türkiye'nin Üzerine Saldırtacak!

ABD'nin terör örgütü YPK/PKK'yı Suriye'de eğitip-donattığı ve tırlar dolusu silah-mühimmat gönderdiği bilinirken bu kez de Emekli Albay Douglas McGregor'dan itiraf niteliğinde bir açıklama geldi.


16.08.2024 07:32:00   Dünya


ABD, Türkiye ile müttefik olsa da, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG'ye açık destek vermeye devam ediyor. Terör örgütü YPG/PKK'nın sözde anma ve mezuniyet törenlerine kadar katılan ABD tırlar dolusu silah ve mühimmat da gönderiyor. ABD'li Emekli Albay Douglas McGregor ise katıldığı bir programda PKK/YPG ile olan kirli ilişkilerine ve bölgedeki planlarına yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Odatv'de yer alan habere göre McGregor şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan, ısrarla ülkesini savaştan uzakta tutmaya çalışıyor. İsrail'e yönelik çok sert çıkışlar da yapsa ondan hiç hazetmese de ülkesini ısrarla savaştan uzakta tutmaya çalışıyor. Erdoğan, İsrail'in Lübnan'a girmesi halinde bunun Lübnan'ı istikrarsızlaştıracağının da farkında... Türkiye'ye saldırmaları için Suriye'de güçlerimizi hazırlıyoruz. Kimleri mi kastediyorum PKK ve diğer bazı örgütleri Türkiye'ye saldırmaları için teşvik ediyor ve silahlandırıyoruz. Türkler de bunun farkındalar ve rahatsızlar. Bunu geçmişte de yaptık ancak bu sefer iş çok ciddi. İsrail'in de parçası olduğu büyük bir savaşa doğru gidiyoruz. Amerika zaten bunun bir parçası, Türk devleti de savaşın eşiğinde olduğunu kamuoyuna açıklamak üzere... Şayet bunu bir istiklal mücadelesi olarak sunarsalar, kamuoyu hiç şüphesiz savaşmak isteyecektir.”

Öte yandan; ABD'li Albay Mcgregor Arap Aşiretlerin YPG/PKK ile mücadelesinden rahatsızlığına da aktardı.

NE OLMUŞTU?

Arap aşiretleri Busayra, İbrehiyye, Elharice, Tayyane, Ebu Hammam, Gazanic, Keşkiyye, Ziban ve Ellatva köylerinde PKK/YPG'nin sözde yol kontrol noktaları ile karargahlarına saldırı düzenledi. Deyrizor'da PKK/YPG baskısı altındaki Arap aşiretleri ile ABD'nin desteklediği terör örgütü arasında daha önce de şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.


 

ABD
PKK
Türkiye
İsrail

Yorumunu Gönder

Yorumlar