Soykırım Destekçisi McDonalds’a "Bakteri" Darbesi!

ABD'de McDonald's burgerleri, E. Coli bakterisi nedeniyle birçok kişiyi hasta etti.


24.10.2024 07:58:00   Güncel


ABD'de McDonald's burgerleri, E. Coli bakterisi nedeniyle birçok kişiyi hasta etti.

Sağlık yetkilileri, McDonald's'ın quarter pounder hamburgerleriyle bağlantılı E. coli salgınının ABD'de onlarca kişiyi hasta ettiğini, bunlardan birinin de hayatını kaybettiğini söyledi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Salı günü yaptığı açıklamada, 10 eyalette en az 49 kişinin hastalandığını, vakaların çoğunun Colorado ve Nebraska'da yoğunlaştığını söyledi. CDC, hastalanan kişilerin çoğunun hastalanmadan önce McDonald's'ta "quarter pounder" hamburgeri yediklerini bildirdiğini söyledi.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

McDonald's, yaptığı açıklamada, dilimlenmiş soğanların tek bir tedarikçi tarafından sağlandığını ve belirli dağıtım merkezlerine gönderildiğini bildirdi. Şirket, bu ürünün tedarikten çekildiğini ve bazı eyaletlerde sandviçin menüden geçici olarak kaldırıldığını duyurdu.

"Gıda güvenliğini son derece ciddiye alıyoruz" ifadelerine yer veren McDonald's, bu kararın doğru bir adım olduğunu vurguladı.


7 Ekim'den bu yana soykırım destekçisi "McDonald's İsrael" işgal çetelerine her gün 4 bin kutu yemek dağıttığını duyurmuştu. Şirket ayrıca, Mc Donald's restoranlarına gelen işgal askerlerine ve diğer sözde güvenlik güçlerine yüzde 50'lik indirim uyguluyor.

Salgından sonra, soykırım destekçisi McDonalds'ın hisseleri yüzde 10 düştü. McDonalds hisseleri, ABD seçimleri Başkan Adayı Donald Trump'ın McDonalds'da düzenlediği seçim kampanyasından beri düşmekteydi.

 
ABD
McDonald's
Bakteri
İsrail

Yorumunu Gönder

Yorumlar