Sudan'da Yeni Bir Katliama İmza Atıldı! Onlarca Sivil Öldürüldü

Sudan'da 30'dan fazla sivilin öldürdüğü açıklandı.


9.09.2024 13:49:58   Dünya


Sudan'da Hızlı Destek Kuvvetleri'nin son saldırılarında 30'dan fazla sivili öldürdüğü bildirildi.

Sudanlı bir aktivist grubun açıklamasında, Hızlı Destek Kuvvetleri'nin Pazar günü Sudan'ın güneydoğusundaki Sennar kentine yeniden saldırı düzenlemesinden bu yana en az 31 kişinin öldüğü ve 100 kişinin yaralandığı belirtildi.

Sudan'daki sivil ölümlerini ve diğer insani ihlalleri takip eden "Emergency Lawyers", ana pazar da dahil olmak üzere şehrin çeşitli bölgelerinin HDK topçu ateşiyle hedef alındığını söyledi.

Saldırılarda en az 31 sivil can verdi.

Halihazırda Sennar'ın çoğunu ve ülkenin en az yarısını kontrol eden HDK'nin ilerleyişi, şiddetli yağışların hareketi zorlaştırması nedeniyle ülkenin güneydoğu kesiminde yavaşlamış durumdaydı.

Aktivistlerden yapılan açıklamaya göre Sudan ordusu da bölgede sivillerin öldürüldüğü saldırılar gerçekleştirdi. Ordunun hava saldırıları sırasında Sennar yakınlarındaki Suki kasabasında en az dört sivil hayatını kaybetti. Öte yandan HDK tam kontrol sağlamakta zorlandığı bir başka kasaba olan Ubeyd'e düzenlediği topçu saldırılarında bir sivili öldürdü ve 17 sivili yaraladı.

Sudan'da 18 aydır devam eden iç savaşta her iki tarafın da savaş suçu sayılabilecek ihlallerde bulunduğunu belirten BM misyonu Cuma günü yaptığı açıklamada barış gücü konuşlanması ve ülke çapında silah ambargosu uygulanması çağrısında bulunmuştu.

 
sudan
katliam
sivil

Yorumunu Gönder

Yorumlar