Ayetullah Hamanei: "İslam Ümmetinin" Kimliği Korunmalıdır

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, İranlı önde gelen Ehli Sünnet alimleri ile görüştü.


16.09.2024 18:54:30   Dünya


Bu görüşmenin Müslümanların birliğinin ve dayanışmasının güçlendirilmesi ve İslam aleminin önemli gündem maddelerinin ele alınması amacı ile gerçekleştirildiği açıklandı.

Görüşmede Ayetullah Hamanei, "İslam ümmetinin" değerli kimliğinin korunmasının gerekli olduğunu vurguladı.

İslam birliğinin önemine değinen Ayetullah Hamanei, kötü niyetli çevrelerin bunu zedelemeye çalıştığını belirterek, İslam ümmetinin unutulmaması gereken bir konu olduğuna dikkati çekti.

 İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, ''İslam ümmetinin milli kimliğin ötesinde temel bir meseledir ve coğrafi sınırlar İslam ümmetinin hakikatini ve kimliğini değiştirmez.'' dedi.

Düşmanların Müslümanların İslami kimliklerine kayıtsız kalması için uğraştığını belirten Ayetullah Hamanei, ''Bir Müslümanın Gazze veya dünyanın diğer bölgelerinde başka bir Müslüman'ın acı çekmesine kayıtsız kalması İslam öğretilerine aykırıdır.’’ ifadesini kullandı.

 İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, Ehli Sünnet alimlerinden İslami kimlik ve İslam ümmeti konusuna bağlı kalmalarını istedi ve ''Düşmanlar ülkemizde ve diğer İslam bölgelerinde Şii ile Sünniyi ayırmaya çalışıyorlar. Bu komplolarla mücadelenin çaresi ve İslam birliğine güvenmektir. Birlik meselesi bir taktik değil, Kur'an-i bir ilkedir.'' diye konuştu.

/mehr
Ayetullah Hamanei
islam
ümmet

Yorumunu Gönder

Yorumlar