Pezeşkiyan’dan Türkiye’ye Mesaj: Kesinlikle Güçlendirmeliyiz!

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Ankara ile ilişkileri geliştirmek istediğini belirtti ve Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştireceğini bildirdi.


17.09.2024 08:19:00   Ortadoğu


İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, göreve gelmesinin ardından başkent Tahran'da düzenlediği ilk basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İran’a yönelik yaptırımların kaldırılması konusunda çalışacaklarını belirten Pezeşkiyan, ülkede istihdam ve yatırım imkanı oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Ankara-Tahran ilişkileri üzerine de konuşan İran Cumhurbaşkanı şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye bizim dostumuz ve kardeşimizdir. Komşuluk ilişkisinden öte akrabalık ilişkilerine sahibiz. Aramıza bir sınır çektiler, yoksa sınırın bu tarafı da öbür tarafı da birdir. İnançlarımız ve kültürümüz iç içedir. Türkiye ile ilişkilerimizi kesinlikle güçlendirmeliyiz."
 

"MUTLAKA TÜRKİYE'Yİ ZİYARET EDECEĞİZ"

Komşularla iyi ilişki politikasını sürdüreceklerini kaydeden Pezeşkiyan, "Türkiye ve İran'da ortak yatırımların sadece bu iki ülkede değil, Pakistan ve Afganistan ve diğer bölge ülkelerinde de yapılması bizim arzumuzdur. Bizim rahatlıkla Türkiye'ye gelebileceğimiz, sizin de İran'a rahatlıkla gelip İran üzerinden Türkmenistan, Pakistan ve Afganistan'a seyahat edebileceğiniz bir rota oluşturabiliriz” diye konuştu.

 

Türkiye
Pezeşkiyan
İran

Yorumunu Gönder

Yorumlar