MOSSAD Karargâhı Yakınında Direniş Eylemi

HAMAS ve İslami Cihad hareketleri, Askeri İstihbarat Birimi'ne (8200) bağlı işgal askerlerini hedef alan Tel Aviv operasyonunun, Gazze Şeridi'ndeki işgal katliamlarına ve soykırım suçlarına doğal bir tepki olduğunu vurguladı.


27.10.2024 16:00:00   Ortadoğu


Siyonist İsrail'de MOSSAD karargahı yakınlarında asker dolu bir otobüse kamyon çarptı. Kaza sonucu 40 kişinin yaralandığı açıklandı.

İşgalci İsrail'in başkenti Tel-Aviv'de birçok askerin bulunduğu bir otobüse karşıdan gelen kamyon hızla çarptı. En az 40 kişinin yaralandığı açıklandı. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir de olay yerine geldi.

İsrail medyası, polisin olayı bir terör saldırısı olarak değerlendirdiğini ve bölgeye takviye kuvvet gönderdiğini duyurdu.


Hamas

Operasyonun ardından HAMAS ve İslami Cihad, birer açıklama yaparak operasyonun, işgalin katliamlarına doğal bir tepki olduğunu belirterek tebrik mesajı yayımladı.

HAMAS, yaptığı açıklamada, operasyonu "siyonist işgalin Filistin halkına karşı işlediği suçlara ve özellikle en iğrenç etnik temizlik ve zorla yerinden etme operasyonlarının gerçekleştiği kuzey Gazze Şeridi'nde devam eden acımasız katliamlarına karşı doğal bir tepki" olarak değerlendirdi.

İslami Cihad

İslami Cihad hareketi ise operasyona ilişkin halkın direncinin ve sağlamlığının kahramanca Tel Aviv operasyonu ile en iyi şekilde kendini gösterdiğine dikkat çekti.



 
Hamas
İslami Cihad
direniş
operasyon

Yorumunu Gönder

Yorumlar