İşgal Rejimi İran Saldırısına Tepkili: 'Zayıf, Etkisiz, Göstermelik'

İsrail’deki siyasi ve medya çevreleri, İran’a yönelik son saldırının "çok zayıf", "etkisiz" ve "önemsiz" olduğu konusunda hemfikir.


27.10.2024 09:31:00   Ortadoğu


 Siyonsit rejimin İran’a yönelik son saldırısı, İsrail siyasi çevrelerinde "zayıf ve etkisiz" olarak değerlendirildi. Muhalefet liderleri ve medya, saldırının yalnızca Netanyahu’nun siyasi çıkarlarına hizmet eden bir 'şov' olduğunu söyledi.

İsrail propaganda makinesi, İran’a yönelik saldırının boyutlarını abartmaya çalışsa da işgal rejiminin siyasi ve medya çevrelerinden gelen tepkiler, saldırının Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın, 1 Ekim’deki Sadık Vaad-2 Operasyonu sonrası yaptığı tehditlere karşılık gelecek bir ağırlıkta olmadığını gösteriyor.

Maariv, bu saldırının Arap dünyasında "gülünç bir gösteri" olarak görüldüğünü belirtti ve gerçek etkilerinin ilerleyen günlerde ortaya çıkacağını savundu.

Yisrael Beiteinu Partisi lideri Avigdor Lieberman ise hükümeti eleştirerek, “Gerçek bir bedel ödemek yerine yine sadece gösteriş ve PR ile yetiniyorlar,” şeklinde konuştu.
İran
tepki
İsrail
Netanyahu

Yorumunu Gönder

Yorumlar