Avrupa Birliği'nden Suriye’de Yeni Çalışma Grubu

Avrupa Birliği'nde Suriye politikasını gözden geçirmek, yaptırımların azaltılmasını değerlendirmek ve Şam'daki misyonları yeniden açmakla görevlendirilen bir çalışma grubu oluşturuldu


19.09.2024 11:04:33   Dünya


El Vatan gazetesinin haberine göre; Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Suriye Özel Temsilcileri ile Avrupa Komisyonu üyesi ülkelerin Orta Doğu departmanlarının direktörleri, 13 Eylül’de Brüksel’de bir araya geldi.

El Vatan’a bilgi veren Brüksel’deki diplomatik kaynaklar, “olumlu sonuçlar çıktığını” vurguladıkları toplantıda, Avrupa Birliği’nin Suriye politikasını gözden geçirmek üzere bir çalışma grubu oluşturulduğunu bildirdi. Bu grubun; Suriye politikasına yönelik yeni tavsiyeler hazırlamak, Suriye halkına uygulanan yaptırımların azaltılmasını değerlendirmek ve Şam'daki Avrupa misyonlarını yeniden açmakla görevlendirildiği kaydedildi.

Üstelik toplantıda Almanya’nın tartışmalara karşı çıkmadığı, Fransa da toplantının sonuçlarını reddetmeksizin içeriğine ilişkin sadece birkaç küçük eleştiride bulunduğu bildirildi.

Kaynaklar ayrıca toplantının AB politikasında değişikliği savunanların beklentilerini dahi aştığını vurgulayarak, AB ile Suriye arasındaki “ilişkiyi düzeltme” sürecinin başladığını ifade etti.

Çalışma grubu tarafından oluşturulacak yeni tavsiyelerin önce Siyasi ve Güvenlik Komitesi'ne, ardından da onay için AB Dış İlişkiler Komitesi'ne sunulacağı öğrenildi.

Toplantının sonunda, “çalışma grubu yeni bir Avrupa politikası formülasyonunu tamamlayana kadar”, Suriye'ye ilişkin yıllık özel rapor yayınlanmasının ertelenmesine karar verildi.

 
Avrupa Birliği
suriye
yaptırım

Yorumunu Gönder

Yorumlar