Rusya Duyurdu: İran ve Türkiye İle Toplanabilir

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin İran ve Türkiye ile ortak toplantı ihtimalinden söz etti.


1.09.2024 19:57:55   Dünya


Sergey Lavrov yaptığı açıklamada "Rusya, İran, Türkiye ve Suriye'nin yakın gelecekte Ankara-Şam görüşmeleri ekseninde bir araya gelmesi mümkün" dedi. 

Sputnik'in haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya, İran, Türkiye ve Suriye'nin, Ankara ile Şam arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için öngörülebilir bir gelecekte toplantı düzenleyeceğini söyledi.

Lavrov, tarafların 2023 yılında,  ilişkilerin normalleşmesine yol açabilecek koşullar hakkında konuşmak üzere Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve istihbarat servislerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Rusya Dışişleri Bakanı, önceki Rusya, İran, Türkiye ve Suriye toplantısının faydalı olduğunu ancak tarafların bir sonraki adımlar konusunda anlaşmaya varamadığını ekledi.

Lavrov ayrıca, Şam ile Suriye Kürtleri arasında bir diyalog olmasını umduğunu da belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı, Suriye hükümetinin Türk askerlerinin çekilme sürecinin açıkça belirlenmesi gerektiğine inandığını da sözlerine ekleyerek "Ankara bu konuda hazır durumda, ancak belirli parametreler konusunda hala mutabakat sağlanmadı" dedi.
Sergey Lavrov
iran
türkiye

Yorumunu Gönder

Yorumlar