İspanya'da 'Filistin' Bildirisi Kabul Edildi

İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen Filistin konulu toplantıda, iki devletli çözüm vurgusu yapılarak Filistin'in bir an önce tanınması gerektiğinin altı çizildi.


14.09.2024 15:21:50   Dünya


İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen Filistin konulu toplantıya çok sayıda ülke temsilcisi katılım sağladı. Düzenlenen toplantıda iki devletli çözüm vurgusu yapılarak Filistin'in bir an önce tanınması gerektiğinin altı çizildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Temas Grubu ülkelerinin dışişleri bakanları ve temsilcileri ile İspanya, Slovenya, Norveç, İrlanda ve Avrupa Birliği'nin katıldığı toplantı sonrası kabul edilen bildiriye ilişkin Filistin yönetiminden açıklama yapıldı.

Toplantıya katılanların iki devletli çözüme bağlı olduklarını teyit etmelerinin, uluslararası hukuka uygun olarak işgalin sona ermesi ve bağımsız Filistin devletinin kurulması için siyasi çözümü hayata geçirecek adımlar atılmasını gerekli kıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Madrid'de toplanan yetkililerin gösterdiği cesur tavrın Filistin halkına yönelik saldırıların ve çirkin katliamların durması gerektiği yönünde uluslararası bir mutabakatın varlığını gösterdiği kaydedildi.

Bildiride, İsrail'in, Refah Sınır Kapısı ve Philadelphi Koridoru da dahil Gazze'nin tamamından çekilmesi, Filistin'in bir an önce tanınması ve iki devletli çözüme destek verilmesi için uluslararası topluma çağrıda bulunulmuştu.

Filistin yönetimi, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen Filistin konulu toplantının akabinde kabul edilen bildiride, "Filistin'in bir an önce tanınması ve iki devletli çözüme destek verilmesi için uluslararası topluma çağrıda bulunulmasını" memnuniyetle karşıladı.
ispanya
filistin
bildiri

Yorumunu Gönder

Yorumlar