Suriye'de Halk Ayaklandı!

Göstericiler anayasal bir bildiri yayınlanması, ekmek fiyatlarının gelir seviyesine uygun olarak düşürülmesi, kamu çalışanlarının keyfi olarak işten çıkarılmasına son verilmesi ve özgürlüklere yönelik tüm ihlallerin durdurulması çağrısında bulundu.


15.02.2025 09:22:00   Ortadoğu


El-Meyadin’in muhabirinin bildirdiğine göre, Suriye'nin güneyindeki Dera kırsalında yer alan Nahta sakinleri Cuma günü Ahmet el-Avde liderliğindeki “8. Tugay”a karşı protesto gösterileri düzenledi.

Protestocular ayrıca, HTŞ rejiminin Suriye Savunma Bakanlığı'na desteklerini ifade ederek Ahmet el-Avde'nin Dera ve güney Suriye'deki herhangi bir rolden dışlanması çağrısında bulundu.Eş zamanlı olarak Hama'nın kırsalındaki Selimiye kentinde de protestolar patlak verdi ve göstericiler bölgedeki ihlallerin sona ermesini talep etti.
 

Suriye
HTŞ
ayaklanma

Yorumunu Gönder

Yorumlar