Siyonist Rejimde İstifa Krizi!

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin aralık ayı sonunda emekliye ayrılma niyetini açıkladığı ve bunu Başbakan Netanyahu'ya bildirmediği öğrenildi.


13.09.2024 14:00:00   Ortadoğu


İbranice yayın yapan Kanal 14, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin siyasi kademeyi haberdar etmeden emekliliğini duyurduğunu belirtti.

YDH'de yer alan habere göre Netanyahu'nun, kuzey bölgesindeki süreçleri hızlandırmak amacıyla, Halevi emekliye ayrılmadan yeni bir Genelkurmay Başkanı atanmasını destekleyeceği tahmin ediliyor.

Ordu sözcüsü Daniel Hagari, yapılan haberi yalanlayarak Genelkurmay Başkanı'nın emeklilik konusuyla ilgilenmediğini belirtti.

Hagari, "Genelkurmay Başkanı'nın beklenen emeklilik tarihiyle ilgili haberler gerçeği yansıtmıyor ve hiçbir temele dayanmıyor. Genelkurmay Başkanı şu anda tamamen savaşın yürütülmesine, düşmanlarımızla mücadelede İsrail ordusuna liderlik etmeye ve savaşın hedeflerine ulaşmaya odaklandı" dedi.

Kısa bir süre önce, Genelkurmay Başkanı'nın emekliliği planladığı iddia edilmişti ve Halevi'nin kapalı kapılar ardındaki görüşmelerde, Siyonist rejimin savaşın birkaç haftalığına durmasına yol açacak bir anlaşmaya varması halinde görevinden istifa edeceğini ifade ettiği öne sürülmüştü.

istifa
kriz
Netanyahu

Yorumunu Gönder

Yorumlar