İşgalci İsrail'den İran'a Misilleme Saldırısı

Siyonist İsrail ordusu İran’a misilleme saldırısı düzenlediğini duyurdu.


26.10.2024 08:18:30   Dünya


İşgalci Siyonist İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:
"İran rejiminin İsrail Devleti'ne karşı aylardır sürdürdüğü saldırılara yanıt olarak, İsrail Savunma Kuvvetleri şu anda İran'daki askeri hedeflere yönelik hassas saldırılar düzenliyor."

100'den fazla uçak kullandığı iddia edildi

Siyonist İsrail, İran'a düzenlediği saldırıda F-35 savaş uçakları da dahil olmak üzere 100'den fazla uçak kullandığını duyurdu.

The Jerusalem Post'un haberine göre İsrail, İran'a düzenlediği saldırıda F-35 savaş uçağı da dahil olmak üzere 100'den fazla uçak kullandı.

Haber ajansı, "2 bin kilometrelik saldırıya, aralarında son teknoloji F-35'lerin de bulunduğu 100'den fazla uçak katıldı" iddiasında bulundu.

'Tahran'da durum normal'

İran haber ajansı Tasnim, patlama seslerinin hava savunma sistemleri kaynaklı olduğunu bildirdi.

Ajans ayrıca, Tahran'daki Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı ile Mehrabad Havalimanı'nda olağanüstü bir durum yaşanmadığını ifade etti.

İran hava sahasını süresiz kapattı

İran basınına göre İran, 'bir sonraki duyuruya kadar' hava sahasını tüm uçuşlara kapattı.

3 saldırı dalgası oldu

Öte yandan Axios haber ajansı muhabiri sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; Amerikalı ve İsrailli yetkililer üç saldırı dalgasının olduğunu, ilk aşamada hava savunma sistemlerine ikinci ve üçüncü dalgada ise füze ve İHA üretim tesislerine saldırı düzenlendiğini yazdı.
iran
israil
misilleme

Yorumunu Gönder

Yorumlar