Ayetullah Hamanei, Tahran'da Cuma Namazını Kıldıracak

İran'ın başkenti Tahran'da bu hafta cuma namazını İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei kıldıracak.


3.10.2024 09:54:41   Dünya


Ayetullah Hamanei cuma namazı hutbelerinde Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın şehadetinin ardından bölgedeki gelişmeleri değerlendirecek.

Ayetullah Hamanei, dün İran’ın seçkin gençleri, elitleri ve bilimsel yetenekleri ile Tahran'daki İmam Humeyni (r.a) Hüseyiniyesi'nde bir araya gelmiş ve şu açıklamalarda bulunmuştu: ‘Bugünlerde matem içerisindeyiz ve ben de yastayım. Yaşanan olay küçük bir olay değil. Seyyid Hasan Nasrallah'ın kaybı küçük bir olay değil ve bizleri derinden üzdü. Gerçek anlamda matem içerisinde olmamıza ve ülke genelinde yas ilan edilmesine rağmen bu görüşmeyi ileri bir tarihe ertelemedim. Bu görüşme önceden planlanmıştı ve mesela gelecek haftaya erteleyebilirdim. Bu konunun geciktirilmemesi gerektiğini düşündüm. Bu yönlendirmenin, elitlere ve seçkinlere yönelik yönlendirme geciktirilmemelidir dedik ve bu toplantıyı gerçekleştirdik.

Bu görüşmenin bize bir mesajı var ve o mesaj da şu: “Her ne kadar yasta olsak da yas tutmamız ve matem içinde olmamız depresyona girmek ve bir köşede oturmak anlamına gelmiyor. Bizim yas ve matemimiz İmam Hüseyin’e olan matem gibidir. Canlıdır ve diri tutmaktadır.

Yaslıyız ve matemdeyiz ama bu matem bizi hareket etmeye, ilerlemeye, gelişmeye ve daha fazla şevkle çalışmaya zorluyor. Ben bu mesajın tam anlamıyla kalplerimize nüfuz etmesini istiyorum. Yasımızın da bizi ileriye taşıması gerektiğini hissetmeliyiz.

Elbette Lübnan meseleleri ve bu büyük ve aziz şehit ile ilgili konular hakkında da söyleyeceklerim var, bunlar hakkında da yakın zamanda Allah’ın izniyle bir konuşma yapacağım.
Tahran
iran
Ayetullah Hamanei

Yorumunu Gönder

Yorumlar