ABD Gazetesinden İran İtirafı: Ambargolar Artık Etki Etmiyor

Amerikan gazetesi "Wall Street Journal" İran İslam Cumhuriyeti'nin lideri rolüyle, Çin ve Rusya ile ilişkileri Doğu'ya dönüp konsolidasyon sonrasında ABD'nin uzun vadeli baskılarını etkisiz hale getirmeyi ve yıllar süren izolasyonun üstesinden gelmeyi başardığını doğruladı.


4.07.2024 08:17:00   Dünya


Dünyanın en önemli ve etkili ekonomik-politik gazetelerinden biri olan Amerikan gazetesi "Wall Street Journal", bir raporunda şu ifadelere yer verdi: İran, uluslararası bir güç olması için Amerika'ya meydan okudu ve onlarca yıl süren Batı baskısına rağmen Tahran artık Amerika Birleşik Devletleri'nin çıkarlarına yönelik bir tehdit oluşturuyor.

Keza bu raporda şunlara da yer verildi: İran'da cumhurbaşkanlığı seçiminin galibi İslam Cumhuriyeti'nin gücünün mirasçısı olacak, bu da İran'ın uluslararası alanda geçmişe göre artan nüfuzunu gösteriyor. İran İslam İnkılabı lideri Ayetullah  Ali Hamanei’nin rolüyle İran, Doğu'ya yönelip Çin ve Rusya ile ilişkilerini güçlendirdikten sonra ABD'nin uzun vadeli baskılarını etkisiz hale getirip yıllarca süren izolasyonu aşmayı başardığı gibi aynı zamanda Washington'la çatışma düzeyini de artırıyor.

Wall Street Journal, eski Amerikan Başkanı Jimmy Carter'ın İran'ı kontrol altına almadaki başarısızlığından bu yana, bu ülkenin artık Batı diplomasisinin elinde bir araç olmadığına ve yaptırımların Tahran'ı tecrit etmede etkili olmayacağına inanıyor.

 
İran
itiraf
Ambargo

Yorumunu Gönder

Yorumlar