İran, Yemen'e askeri kargo gönderildiği iddialarını reddetti.
İran, Yemen'e askeri kargo gönderildiği iddialarını reddetti.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İran'dan Yemen'e askeri sevkiyat gönderildiği yönündeki medya iddialarını asılsız olarak nitelendirdi.
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Yemen'e giden ve İran yapımı olduğu iddia edilen askeri bir kargonun ele geçirildiğine dair yayımlanan medya raporlarını yalanlayarak, bu iddiaları temelsiz olarak değerlendirdi.
Bekayi, bu tür iddiaların, Amerikalı yetkililerin bölgeye yaptığı ziyaretle aynı zamana denk gelmesini, İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı olumsuz bir algı yaratma ve fitne çıkarma çabası olarak yorumladı.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran İslam Cumhuriyeti'nin Yemen'de herhangi bir askeri varlığının bulunmadığını ve bu ülkedeki silahların İran İslam Cumhuriyeti ile herhangi bir bağlantısının olmadığını da vurguladı.