Hamas Liderinden Nasrallah’a Teşekkür Mektubu

Hamas Lideri Yahya Sinvar, Aksa Tufanına verdikleri destek dolayısıyla Nasrallah’a teşekkür mektubu gönderdi.


14.09.2024 08:07:26   Ortadoğu


Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar, Lübnan'daki Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'a, Aksa Tufanına verdikleri destek dolayısıyla teşekkür mektubu gönderdi.

İslami Direniş Hareketi Seyyid Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar, İsmail Haniyye’nin şehadetinin ardından gönderdiği tebrik ve başsağlığı mesajı ve tüm kapsamlı destekleri için Seyyid Hasan Nasrallah’a teşekkür etti.

Yahya Sinvar’ın kaleme aldığı mektupta, "Gerçek ve yüce duygularla bu savaşta direniş eksenindeki cephelere verdiğiniz destekten dolayı size teşekkür ediyorum.

Filistin milletinin ve ümmetin şehidi olan “İsmail Haniyye Filistin milletinin tarihinin en onurlu savaşlarından biri olan Aksa Tufanı operasyonunda şehit olmuştur.

Şehit komutanın şehadeti ve oğulları ve torunlarının şehadeti ile Filistin halkının Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Kudüs'te gösterdiği fedakarlıklar Filistinli komutan ve savaşçıların kanının diğer vatandaşların kanından daha değerli olmadığını, bu pak kanların ve mübarek şehadet kervanlarının işgalcilere karşı mücadeleye güç ve kudret kattığını vurgulamaktadır.

Hamas Hareketi'nin her zaman olduğu gibi şehitlerin kanına sadık kalacağını vurguluyoruz ve Hamas’ın şehit lideri İsmail Haniyye’nin çağırdığı o yüce ilkeler dimdik ayakta duracaktır ve hareketimiz ve savaşçılarımız başta Filistin milletinin cihat ve direniş seçiminde birliği, milletin birliği ve Siyonist projeye karşı direniş ekseninin birliği olmak üzere tüm ilkelerde onların yolunu takip edecek ve bu yolda ilerleyeceklerdir." ifadeleri kullanıldı.

Filistin'in Bağımsızlık  Mücadelesi

Yahya Sinvar, direnişin hedefinin, "İsrail yenilip topraklarımızdan çıkarılana ve başkenti Kudüs ile tam egemen bağımsız Filistin devleti kurulana kadar Filistin halkına ve kutsallara sahip çıkmak" olduğunu belirtti.

İsmail Haniyye'nin Tahran'da suikasta uğramasının ardından Hamas'ın yeni siyasi lideri seçilen Sinvar'ın Nasrallah'a gönderdiği mektup, aynı zamanda bu göreve geldiğinden bu yana gönderdiği ilk mesaj oldu.
hamas
nasrallah
aksa tufanı

Yorumunu Gönder

Yorumlar