Türkiye'nin Ticareti Kesme Kararına İsrail’den 4 Adımlık Yanıt

Türkiye'nin İsrail ile ticari ilişkileri kesme kararı dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Netanyahu kabinesinin bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği ortaya çıktı.


7.05.2024 09:07:00   Ortadoğu


İslamianaliz’de yer alan habere göre Türkiye'nin İsrail ile ticari ilişkileri kesme kararı dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Netanyahu kabinesinin bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği ortaya çıktı.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, konuyla ilgili Siyonist bürokratlarla bir toplantı yaptı. İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Görüşmede, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail ile ticareti durdurma yönündeki tek taraflı kararına keskin bir yanıt olarak, bakanlıklar arası işbirliğiyle bir dizi önemli ve işlevsel kararın teşvik edilmesine karar verildi" denildi.

Bu kararlar şu şekilde sıralandı:

- Türkiye, Filistin Yönetimi ve Gazze arasındaki her türlü ekonomik ilişkinin azaltılması için harekete geçilmesi. (Türkiye, Filistin'in ithalatının yaklaşık yüzde 18'ini gerçekleştirerek en büyük ithalatçı ülke konumunda).

- Ticaret anlaşmalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Türkiye'ye yönelik yaptırımların incelenmesi için uluslararası ekonomik forumlara başvurulması.

- Ekonomi Bakanlığı ile işbirliği içinde, İsrail ekonomisine yakın zaman diliminde çeşitli alanlarda ve ürünlerde alternatifler bulmak için geniş bir alternatifler bankası kurulması.

- Etkilenen İsrail ihracat sektörlerine yardım.

 

İsrail
ticaret
Netanyahu

Yorumunu Gönder

Yorumlar