Ateşkes Yerine Refah'a Saldırdılar!

İşglaci İsrail Başbakanı Netanyahu, Savaş Kabinesi'nin, Hamas'a esirler konusunda baskı yapılması amacıyla Refah'taki "operasyona" devam etme kararı aldığını duyurdu.Refah kentine düzenlenen hava saldırısı sonucu aralarında çocukların da bulunduğu yaralılar, hastaneye kaldırıldı.


7.05.2024 07:36:00   Ortadoğu


Hamas’ın Katar ve Mısır tarafından iletilen "ateşkes önerilerine" onay verdiğini duyurmasının ardından Siyonist İsrail Savaş Kabinesi, Refah’ta saldırılara devam kararı aldı.

İsrail ve Hamas arasındaki esir takası ve ateşkes müzakereleri yeniden çıkmaza girdi.Hamas’ın Katar ve Mısır tarafından iletilen "ateşkes önerilerine" onay verdiğini duyurmasının ardından İsrail, dünyanın dört bir yanından gelen tepkilere rağmen Refah'ı boşaltmak için tahliye emri verildiğini duyurdu.

İşgalci İsrail ordusu tarafından yayımlanan tahliye emrinde, Filistinlilere gitmeleri gereken bölgelerin listesi verildi.İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...

07.05.2024 02:53

ÇOK SAYIDA SİVİL YARALI VAR

İsrail Savaş Kabinesi'nin, Hamas’ın Katar ve Mısır tarafından iletilen "ateşkes önerilerine" onay verdiğini duyurmasına rağmen Gazze Şeridi’nde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah’a saldırılara devam kararı aldığı bildirildi. Refah kentine düzenlenen hava saldırısı sonucu aralarında çocukların da bulunduğu yaralılar, hastaneye kaldırıldı.
 

07.05.2024 02:13

İSRAİL PROTESTOCULARI ENGELLEDİ

İsrail'in Tel Aviv kentinde toplanan İsrailliler, İsrail hükümetinin Hamas'ın ateşkes ve esir takasına ilişkin anlaşma önerisinin kabul edilmesi talebiyle protesto gösterisi düzenledi. Savaşın bitmesi ve esir takası için anlaşma sağlanmasını talep eden göstericiler, Binyamin Netanyahu hükümeti aleyhine slogan atarak yolları kapatıp eylem yaptı. Bölgeye gelen İsrail güçleri, protestocuların ilerlemesine engel oldu.

Refah
saldırı
ateşkes
Hamas

Yorumunu Gönder

Yorumlar