İran'dan İşgalci İsrail'in Saldırısına İlişkin Açıklama

Tahran eyaletinin hava savunma birimi halkla ilişkiler bürosu, Siyonist saldırıya ilişkin yaptığı duyuruda Siyonist İsrail’in saldırılarına karşılık verildiğini duyurdu.


26.10.2024 08:29:35   Dünya


Tahran Hava Savunma Halkla İlişkiler Sorumlusu: Hava Savunma, Siyonist rejimin Tahran ve ülke ülkenin bazı yerlerine saldırı girişimlerine karşılık verdi.  Olayın boyutları araştırılıyor açıklamasında bulundu.

İran Hava Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada; Siyonist rejim saldırısı başarılı şekilde önlendi denildi.

Yapılan açıklama şu şekilde; 

İran'ın şerefli halkı, İslam Cumhuriyeti yetkililerinin daha önce cani ve yasa dışı Siyonist rejime her türlü maceracı eylemden kaçınmaları yönündeki uyarılarına rağmen, bu sahte rejim bu sabah gergin bir şekilde Tahran, Huzistan ve İlam vilayetlerindeki askeri merkezlerin bir kısmına saldırı düzenledi. Ülkenin entegre hava savunma sistemi bu saldırgan eylemi başarıyla önleyip karşı koyarken, bazı yerlerde sınırlı hasar oluştuğunu, olayın boyutlarının araştırıldığını belirtti.


Bu bakımdan halkı dayanışma ve barışı korumaya davet ederken, bu olaylarla ilgili haberleri ulusal medya aracılığıyla takip etmeleri, düşman medyasının söylentilerine kulak asmamaları rica olunur.

İran medyasında yer alan haberlerde de Siyonist İsrail saldırılarına karşılık verildiği ve ülke genelinde durumun sakin olduğu paylaşımları yapıldı.

İran’ın Fars, Tesnim ve Mehr haber ajansları muhabirleri başta Tahran olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerinden yaptıkları paylaşımlarda ülkede hiçbir patlama alanı ve yangının olmadığı bilgisini paylaştılar.
iran
tahran
saldırı
israil

Yorumunu Gönder

Yorumlar