İsrail Sınır Kapılarını Bombalıyor: Tüm Geçişleri Yok Etti!

Lübnan Ulaştırma Bakanı Ali Hamiyye, İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle Lübnan ile Suriye arasındaki ikinci sınır kapısının hizmet dışı kaldığını duyurdu.


25.10.2024 16:34:00   Dünya


 Lübnan Ulaştırma Bakanı Ali Hamiyye, İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle Lübnan ile Suriye arasındaki ikinci sınır kapısının hizmet dışı kaldığını duyurdu.

Hamiyye, Lübnan'da yayın yapan El-Cedid televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "İsrail ordusunun Cusiyye beldesine düzenlediği hava saldırısı sebebiyle ülkenin doğusundaki El-Kaa noktasındaki Lübnan-Suriye kara sınırındaki geçişler tamamen kesildi." dedi.

Lübnan Ulaştırma Bakanı, Suriye ile Lübnan arasında açık bir sınır kapısının kalmadığına dikkat çekti.

Lübnan haber ajansı NNA'nın haberinde, İsrail savaş uçaklarının Lübnan tarafında El-Kaa, Suriye tarafında da Cusiyye ismi verilen sınır kapısını hedef aldığı duyurulmuştu.

İşgal ordusunun 14 Ekim'de Lübnan'ın doğusundaki Suriye ile olan sınır kapısı el-Masna'ı bombalamış ve iki ülke arasındaki başlıca sınır kapısının kapatılmasına neden olmuştu.

Lübnan'da İsrail ordusunun saldırılarını şiddetlendirmesi sonucu yüzbinlerce Suriyeli ve Lübnanlı, Lübnan sınırından Suriye'ye geçiyor.

İsrail ordusunun, Lübnan'da ambulans araçlarını hedef alması sonucu 8 ilk yardım çalışanı öldü

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, İsrail'in düzenlediği saldırılara ilişkin bilgi verdi.

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırıda 8 ilk yardım çalışanının öldüğünü kaydeden Ebyad, İsrail askerlerinin naaşlara ulaşılmasını engellediğini aktardı.

Uluslararası topluma sorumluluklarını üstlenme ve görevlerini yerine getirme çağrısı yapan Ebyad, Lübnan'daki hastanelere 55 saldırı yapıldığını belirtti.

Saldırıların 36'sının doğrudan bir şekilde hastaneleri hedef aldığını söyleyen Ebyad, 8 hastanenin ise kapatıldığını ifade etti.

 

İsrail
sınır kapısı
Lübnan
Suriye

Yorumunu Gönder

Yorumlar