Siyonist Rejimin Refah Saldırısına İran'dan Kınama

Siyonist rejimin Refah'a düzenlediği saldırıyı İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, şiddetle kınadı.


7.05.2024 17:14:29   Dünya


İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Siyonist rejimin Refah'a düzenlediği saldırıyı şiddetle kınadı.

Kenani, "Tüm uluslararası uyarılara ve uluslararası toplumun karşı çıkmasına rağmen bu bölgeye yapılan saldırı, işgal rejiminin hiçbir uluslararası yasaya uymadığının ve barbalığının göstergesidir" dedi.

"Siyonist rejim bu eylemi, Gazze'deki savaşı durdurulmasına yönelik yapılan tüm çabaları başarısız kılmak niyeti ile yapmıştır" diyen Kenani, “Daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi bölgede barış ve güvenliğin anahtarı, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da mazlum Filistin halkına karşı yürütülen savaşın derhal ve koşulsuz olarak durdurulmasıdır. Bunun için tüm uluslararası aktörlerin Siyonistlere baskı yapması gerekiyor” ifadesini kullandı.

Sözcü Kenani sözlerinin devamında "Elbette ki, özellikle Refah bölgesinde devam eden cinayetlerin ve dökülen kanların sorumluluğu, çocuk katili Siyonist rejime ve onun ana destekçisi Amerikan hükümetine aittir" açıklamasını yaptı.

Kenani, "İran İslam Cumhuriyeti bir kez daha uluslararası hukuk ve yargı kurumlarından Siyonist apartheid rejimi yetkililerinin işlediği insanlığa karşı bu cinayetlerleden dolayı cezalandırmalarını talep ediyor" şeklinde konuştu.


 
Refah
siyonist
iran

Yorumunu Gönder

Yorumlar