Filistin’e Destek İçin Yemen'de Milyonluk Filistin Gösterisi

Milyonlarca Yemenli, Filistin halkını ve direnişini desteklemek için Yemen vilayetlerinde sokaklara döküldü.


4.05.2024 10:03:33   Ortadoğu


Yemen'in başkenti Sana ve ülkenin çeşitli şehirlerinde toplanan Yemenliler, İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıları protesto etti.

Bu protesto gösterisinde, Batı'nın uluslararası hukuk ve insan hakları söyleminin sahte olduğunu gösteren ABD’deki üniversitelerde düzenlenen Filistin'e destek eylemleri takdir edildi.

Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi dün yaptığı açıklamada, Yemen halkını cuma günü başkent Sana'da ve diğer vilayetlerde sokağa çıkmaya çağırmıştı.

Ensarullah lideri, bu yürüyüşlerin "Amerikalıları uzlaşmazlığı sürdürmemeleri ve Gazze'deki Filistin halkına yönelik saldırganlık ve kuşatmayı devam ettirmemeleri konusunda uyaracağını" söyledi.

Öte yandan Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri,  San’a halkının Sabein Meydanı'ndaki kitlesel yürüyüşünde yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu: ‘Yemen silahlı kuvvetleri, işgalci İsrail ve Amerika’nın hareketlerini ve Refah'a yönelik askeri saldırı için ciddi hazırlıklarını takip ediyor.’

Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü bu açıklamasında, mazlum Filistin halkına yardım amacıyla Siyonist rejime karşı yoğunlaştırılmış operasyonların dördüncü aşamasının uygulanmaya başlandığını açıkladı.
Yemen
filistin
gösteri

Yorumunu Gönder

Yorumlar