Nasır Kenani: Batının Maskesi Düştü

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD üniversitelerindeki Gazze yanlısı protesto gösterilerine müdahaleyi eleştirdi.


4.05.2024 10:18:11   Dünya


Filistin yanlısı öğrencilerin protestolarını ve barışçıl gösterilerini ''antisemit eylem'' olarak tanımlayan ABD’li yetkililerin tutumuna tepki gösteren Kenani, eylemleri susturmak için öğrencilere şiddet yöntemleri kullanmanın da ABD’li makamların davranışının çirkinliğini kapatmayacağını söyledi.

Kenani, ''Yahudi öğrenciler de dâhil olmak üzere Yahudi toplumun önemli bir kısmı, Siyonist rejimin nefret dolu suçlarından ve Washington hükümetinin İsrail'e sağladığı utanç verici desteğinden tiksindiklerini dile getirdiler.'' dedi.

Sözcü Kenani, ''İnsan hakları ve ifade özgürlüğü savunucusu olduğunu iddia eden Batı ülkelerinin maskesi düştü.'' ifadesini kullandı.

ABD üniversitelerinde Filistin'e destek eylemleri

 Columbia Üniversitesinde Filistin destekçisi öğrenciler, 16 Nisan’da okulun, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını ve işgalini destekleyen şirketlere devam eden finansal yatırımlarını protesto amacıyla kampüsün bahçesinde oturma eylemi başlatmıştı.

ABD'deki Gazze'yle dayanışma için yapılan öğrenci protestolarında en az 1600 kişi gözaltına alınmıştı.

/mehr
Nasır Kenani
maske
abd

Yorumunu Gönder

Yorumlar